maart 20, 2023

De lente staat voor groei en ontwikkeling

Heerlijk, de lente staat weer voor de deur! De vogeltjes fluiten, de eerste zonnestralen en de frisse buitenlucht doet me goed. Ik voel dat de lentekriebels weer aanwezig zijn en dat betekent nieuwe frisse energie.

De lente staat voor groei en ontwikkeling. Het is het seizoen van vernieuwing waarin nieuwe kleurrijke bloesems en frisse groene blaadjes ontstaan. Na de rustige winter heb ik zin in nieuwe dingen en ideeën. Door erover na te denken en ze ook te delen, plant ik op deze manier zaadjes. Verken ik mijn grootse dromen, gedachten en ideeën, om ze vervolgens stap voor stap vorm te geven en zichtbaar te maken. Niet te snel en niet te langzaam gaan. Maar door eerst mijn ideeën te verkennen om vervolgens het stap voor stap vorm te geven en het zichtbaar te maken.

Alles wat je aandacht geeft, groeit!

Zo ben ik op dit moment bezig om een jaarprogramma vorm te geven ‘Verbindend leiderschap’. Een programma waarin je in één jaar thuiskomt bij jezelf en van betekenis kan zijn voor anderen volledig vanuit verbinding. Waardoor je jezelf, je werk en je leven vorm kan geven vanuit wat er echt toe doet, rust en vertrouwen. Een spannend proces, waar ook allerlei overtuigingen en aannames voorbijkomen. Maar ik weet dat het een waardevol programma gaat worden. Want wie wil nu niet in contact komen met datgene wat voor jouw belangrijk is? Als je echt verbinding kunt maken met jezelf en weet wat je valkuilen en waarden zijn, help je jezelf en de mensen om je heen.

Volg jij je eigen ritme? Of voelt het als overleven?

Het is het waard om de seizoenen bewust toe te passen in je leven en je werk, zodat je meer rust ervaart en kan groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Misschien doe je dat nu nog niet zo. Sta je voor je gevoel continu in de actiemodus. Misschien wel in de overlevingsstand en ga je mee in de hectiek van de dag en je werk. In al deze drukte is het lastig om tijd voor jezelf te maken. De kunst is om een gezonde afwisseling te vinden tussen actie, rust en met focus bezig zijn en reflecteren op wat je hebt bereikt en wilt bereiken.

Je hebt reflectietijd nodig. Dit vraagt dus om stilstaan bij jezelf. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak vraag jij je af hoe het met je gaat? Wat verdient meer aandacht? Wat is mijn droom? Wat houdt me tegen? Tijd dus om van deze gelegenheid gebruik te maken en zelf ook een frisse start te maken. Ga aan de slag met de onderstaande vragen en acties en schud die koude winter van je af!

  • Wat is je grootste droom?
  • Wat krijgt steeds voorrang op je droom? 
  • Welke kwaliteiten heb je nodig om je droom te bereiken?
  • En hoe laat je die kwaliteiten zo goed mogelijk ontwikkelen en groeien?
  • Welke grenzen heb je te beschermen, hoe pak je dit aan?
  • Waar kost het je moeite erop te vertrouwen dat zich vanzelf een structuur ontvouwt?
  • Verzamel de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt en kom in actie. Ga zaaien!

Inspiratie dagen Leven met de Seizoenen

Elk seizoen organiseer ik inspiratiedagen die je op reis meenemen op weg naar innerlijke groei en een groter bewustzijn. Na het volgen van de inspiratiedagen ben je je bewuster van wat je voelt, van wat je nodig hebt en hoe je deze kennis en inzichten kunt gebruiken om je dagelijks leven meer richting te geven. Zo start je ieder seizoen met handvatten over wat je kunt verwachten en waar je voor je persoonlijke groei mee aan de slag kan. Nieuwe inzichten, zingeving, rust en vertrouwen in wat er komt.

Per inspiratie dag wordt er gekeken naar passende werkvormen. De werkvormen worden gekozen afhankelijk van het thema en seizoen. Denk aan reflectie, intuïtie, meditatie, creativiteit, lichaamswerk en schrijfopdrachten. De eerstvolgende dag staat gepland op vrijdag 12 mei. Meer informatie vind je op mijn website onder aanbod.

Wil je meer lezen over het volgen van het ritme van de seizoenen in je leven en je werk dan is het boek ‘Leven & werken in het ritme van de seizoenen van Jaap Voigt’ een aanrader.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp