Blog

Alles wat je nodig hebt is in jezelf aanwezig

Brrr… de herfst is altijd weer even wennen. De dagen worden korter, de bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Het wordt kouder, het waait en regent. De natuur maakt zich op voor de komende winter.

Eerlijk gezegd sla ik de kou en de donkere dagen het liefste over. Herken je dat? Toch zijn alle seizoenen nodig om weer tot bloei te komen in het voorjaar en dat is bij ons mensen niet anders! Een beetje meebewegen op het ritme van de seizoenen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Met kleine stapjes en wat bewustzijn kom je al een heel eind.

Lees verder »

Hoe bouw je aan succesvol samenwerken?

In de praktijk niet altijd makkelijk. Teams laten zich vooral leiden door de waan van de dag en zijn vooral bezig met hun eigen werk en resultaten. Misschien wordt er in het team wel spanning ervaren, gedoe en is er weinig onderling respect. Succesvol samenwerken is niet vanzelfsprekend, maar kan wél gebouwd worden. Ik help teams daarbij en gebruik in de basis het Teamwiel® van Martijn Vroemen. Op maat, want elk team is uniek. Het is een eenvoudig model, gebaseerd op 6 factoren die meehelpen bij het vormen van een effectief team en succesvol samenwerken. Elk team kan groeien.

Lees verder »

De zon op je snoet

De zomer is heerlijk! Een periode waarin het lekker lang licht is en je de warmte van de zon op je huid voelt. Vaak voel je je relaxter, vrolijker en hebben we lekker lang vakantie. Alles is er in overvloed, alles groeit uit en staat in de mooiste kleuren in bloei. De zomer is de periode om je ideeën echt vorm te geven. Je hebt meer energie en daarom meer doorzettingsvermogen.

Lees verder »

Ik los het zelf wel op!

‘Ik vind delegeren als leidinggevende lastig en ik vind dat ik het zelf sneller en beter kan. Dus los ik het zelf wel op! Net zo makkelijk.’

‘Oké. Wat is het effect hiervan op de ander?’

‘Daar heb ik nooit bij stilgestaan, maar waarschijnlijk zal mijn collega de volgende keer denken, doe het lekker zelf. Of ze gaan achteroverleunen. Of zijn bang het niet goed te doen. Of misschien nog wel erger… ik ontneem ze het leren! Terwijl ik leren zo belangrijk vind.’

Lees verder »

Onbalans tussen geven en nemen

‘Kan ik een afspraak met jou maken om te praten? Het gaat niet zo lekker… Sinds enige tijd heb ik ontzettende last van zenuwen voordat ik moet werken en lig met hartkloppingen in bed. Er wordt een hoop getriggerd waardoor ik mij super onzeker voel. Ik denk steeds dat ik het niet goed heb gedaan en blijf alles checken. Om gek van te worden!’

Lees verder »

Verbindend leiderschap gezocht!

Het is de kunst om vanuit verbindend leiderschap de uitdagingen in de zorg te vertalen naar de praktijk en de zorgprofessionals bewust te maken van de urgentie dat het niet langer zo kan.

Lees verder »

Ben jij nog in verbinding met jezelf?

Mensen hebben verbinding nodig met zichzelf om goed te kunnen functioneren. In de zorg zijn we gewend om goed voor andere te zorgen, maar loop je jezelf gemakkelijk voorbij. Zorgprofessionals zijn meestal echte redders en pleasers. Ze hebben sterk de behoefte om anderen (on)gevraagd te helpen en voelen feilloos aan wat anderen nodig hebben. Herken je je daarin?

Lees verder »

Loslaten van gedachten

Hoe laat jij je gedachten los? Of zit je in de overlevingsstand? Houd je vast aan bepaalde gebeurtenissen in je leven of maak je keuzes vanuit angst?

Lees verder »