juni 14, 2023

De zon op je snoet

De zomer is heerlijk! Een periode waarin het lekker lang licht is en je de warmte van de zon op je huid voelt. Vaak voel je je relaxter, vrolijker en hebben we lekker lang vakantie. Alles is er in overvloed, alles groeit uit en staat in de mooiste kleuren in bloei. De zomer is de periode om je ideeën echt vorm te geven. Je hebt meer energie en daarom meer doorzettingsvermogen.

De zomer is heerlijk! Een periode waarin het lekker lang licht is en je de warmte van de zon op je huid voelt. Vaak voel je je relaxter, vrolijker en hebben we lekker lang vakantie. Alles is er in overvloed, alles groeit uit en staat in de mooiste kleuren in bloei. De zomer is de periode om je ideeën echt vorm te geven. Je hebt meer energie en daarom meer doorzettingsvermogen.

Maar om eerlijk te zijn, kan de zomervakantie voor mij ook aanvoelen als een soort van overleven. Het hele gezin is vrij, de structuur van school en werk is weg. De vakantie spullen inpakken en alles weer opruimen. Voordat ik het door heb is de vakantie voorbijgevlogen. Want ik merk dat in mijn hoofd vakantie andere gedachtes en gevoelens met zich mee brengt en ik me meestal niet zo uitgerust voel na de vakantie als ik zou willen. Ik noem het dan ook liever schoolvrije weken in plaats van vakantie. Herken je dat?

Overigens staan er dit jaar voor ons als gezin geen reis plannen op de agenda. Afgelopen jaren hebben we onze droom om een eigen boerderij te hebben gevisualiseerd, verspreid en gedeeld. En met succes! Het voelt nog heel onwerkelijk, maar in de zomer gaan we eigenlijk een hele grote reis maken en onze droom waarmaken. We hebben een oude paardenboerderij gekocht met veel ruimte en groen om ons heen. Een plek waar we al onze dromen waar kunnen maken!

Inspirerende vragen om jezelf te stellen tijdens de zomer. Vergeet daarbij niet om van het proces van groei en ontwikkeling te genieten en je successen te vieren. Dat vraagt om oefening en soms wat geduld.

  • Geef ik mijzelf genoeg echte rust? Zo nee, waarom niet?
  • Hoe staat het met mijn dromen en doelen? Beginnen ze al te bloeien? Zo nee, wat kan ik daaraan doen?
  • Welke successen heb ik behaald? Waar ben ik het meest trot op? Hoe vier ik mijn successen?

Dus een drukke tijd en zal het een uitdaging zijn om tijdens de verhuizing en verbouwing ook goed voor mezelf te blijven zorgen, mijn rust te pakken en stil te staan bij de mooie momenten en successen. Hoe zorg jij in je drukke leven om tijd voor jezelf te maken, tijd voor reflectie, zodat je voelt hoe het écht met je gaat en hoeveel ballen je in de lucht aan het houden bent? Wat mij helpt is om momenten voor mezelf in te plannen. Mezelf afvragen hoe het gaat, wat energie kost, aandacht verdient, wat mijn verlangen is en wat mij tegenhoudt. En dat gun ik jou ook! Daarom staat er weer een nieuwe inspiratie dag gepland op woensdag 27 september. Deze dag is bedoeld voor iedereen die de behoefte heeft om in contact te komen met datgene wat voor jou echt belangrijk is. Kom je ook? Aanmelden en meer info vind je via deze link.

En heb je tijdens een heerlijke zomerse dag een lekker lummel momentje voor jezelf? Hierbij mijn luister tips:

  • Podcast Kukuru: Els van Steijn over familieopstellingen. Els van Steijn is bekend van de bestseller De Fontein. Een inspirerend en duidelijk gesprek waarom je je ouders nooit kan afwijzen. En hou belangrijk het is om op je eigen plek te staan.
  • Podcast Systemische wijzer, Siets bakker en Leanne Steeghs. Voel je dat er iets niet klopt in je team, maar kan je het niet onder woorden brengen? Dit is een boek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer.
Facebook
LinkedIn
WhatsApp