december 4, 2023

Droomplek

Als grote dromers hebben we afgelopen jaren als gezin vastgehouden aan onze droom: ruimte en groen om huis, een eigen boerderij, waar al onze dromen en plannen zich kunnen ontwikkelen. In de volle overtuiging dat wat we voor ogen hebben, vroeg of laat op ons pad zal komen. Dankzij geduld, er veel over praten en vertrouwen is onze droom afgelopen jaar werkelijkheid geworden. En hebben we in de zomervakantie een ruim honderd jaar oude stolpboerderij betreden. Vanaf dag één voelt het alsof het zo moest zijn en voelen we ons thuis. Het is echt genieten op deze woon en werkplek.

Om de droom levend te houden, had ik een paar jaar terug een moodboard gemaakt met beelden van alles wat wij hoopten te vinden in een oude boerderij. Dromen moet je aandacht blijven geven, dan blijven ze levend. Door het moodboard een prominente plek in huis te geven, bleven wij elkaar aan de droom herinneren en waren mensen die bij ons op bezoek kwamen nieuwsgierig en spraken we erover.

Nieuwsgierig naar ons verhaal? Buitengewoon magazine heeft over ons een mooi artikel geplaatst.

Ontmoetingsveld

Ook zakelijk kijk ik heel tevreden terug op afgelopen jaar. Op ons erf is mijn nieuwe kantoor bijna klaar om in gebruik te nemen. En heb ik mooie, waardevolle opdrachten mogen uitvoeren als coach en trainer binnen verschillende organisaties: in de thuiszorg, veiligheidsregio, tandartsenpraktijk, ouderenzorg en een zorgboerderij. Gericht op onder andere het versterken van leiderschap, samenwerking in teams, open communicatie en flexibiliteit op bijvoorbeeld alle veranderingen en uitdagingen in de zorg.

Dit jaar heeft mijn systemische blik en werkwijze een flinke groei doorgemaakt. Ik heb de opleiding organisatie opstellingen afgerond en ben ik inmiddels in het tweede blok van de opleiding systemisch coachen. Hierin blijf ik mij verder ontwikkelen en geloof erin dat ik hiermee een verschil kan maken als coach en trainer in zorgorganisaties. Het zorgt voor een andere blik, nieuwe inzichten en bewustzijn op oude dynamieken. Waardoor je als leider of team met een nieuwe blik voor- en achteruit kan kijken en opnieuw keuzes kan maken om met elkaar toekomstbestendige zorg te kunnen geven.

Nieuwe jaar

Wat ik meeneem uit 2023 is vooral blijven dromen en vertrouwen. Stapje voor stapje, met geduld en focus vooruit. Ook als het even niet gaat, lastig is en te veel voelt. En voor 2024? Dan gun ik mezelf dat ik wat meer rust kan pakken, wat minder moet van mezelf en van de successen mag genieten. Om me heen kijkend, lummelend over het erf en trots op wat we al hebben getransformeerd.

Transformatie van binnenuit

Jan Bommerez is specialist in doorbraak- en transformatieprocessen. Door de jaren heen heeft hij diverse bestsellers geschreven. Echt een inspiratiebron voor mij en een aanrader om te lezen. In dit filmpje vertelt Jan Bommerez do’s en don’ts over transformatie. Wie weet inspireert het jou ook om duurzame transformaties te creëren in jouw organisatie. Ik ga graag vrijblijvend hierover met je in gesprek.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp