januari 6, 2023

Zou je ook het liefst een winterslaap willen doen en wakker worden als het weer lente wordt?

Om 7 uur gaat mijn wekker, het is donker, mijn bed ligt heerlijk zacht en warm. Ik draai me nog een keer om en snooze mijn wekker. Ik kijk uit naar mijn weekje kerstvakantie. Na een drukke werkdag kom ik thuis, het is weer donker en voelt het als te veel.

Dat weekje vakantie waar ik zo naar uit keek, geeft me overigens niet de rust die ik voor ogen had. Iedereen is thuis, mijn to do lijstje is lang en zijn er allerlei sociale verplichtingen tijdens de feestdagen. Herken je dit? ‘s Avonds lig ik weer in mijn bed, met een hoofd vol van de dag en vraag me af wat ik eigenlijk gedaan hebt vandaag. De dag vliegt voorbij, privé en werk lopen door elkaar. Mijn conclusie is dat ik te hard werk, controle wil hebben op de toekomst en voorbijga aan mijn eigen behoeften en verlangen. Hoe harder ik trek, hoe verder ik verwijderd raak van mezelf en ook anderen.

Het gaat me toch niet gebeuren dat ik uitgeput het nieuwe jaar start? Tijd voor echt rust…

Winter geeft rust

De winter is een periode die we meestal het liefst over willen slaan. In de winter is het koud, grauw, mistig en vroeg donker. Toch heeft de natuur de winter elk jaar nodig om weer tot bloei te komen en wij dus ook! Meebewegen op het ritme van de seizoenen? Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Met kleine stapjes en wat bewustzijn kom je al verder. De winter is geen periode om nieuwe dingen te starten. Het is bij uitstek een tijd om rust te nemen, naar binnen te keren. Om zowel in jezelf als daarbuiten op te ruimen. Zodat er straks in het voorjaar weer ruimte is om nieuwe zaden tot bloei te laten komen.

Een oplaadmoment náást je vakantie

Stap eens uit die dagelijkse sneltrein. Je leeft NU! Je neemt tijd voor wat voor jou belangrijk is. Tijdens de inspiratie dagen mag je de controle lekker loslaten, vertrouwen op je eigen unieke kracht. Tijdens de Winter inspiratie dag neem je de tijd om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Daar ruimte aan te geven en de rijkdom van je eigen wijsheid ervaren. Deze dag is helemaal voor jou. Zonder afleiding en met hulp van toegankelijke oefeningen kom je geleidelijk aan tot rust en heb je de tijd om te ontdekken wat zich daar ontvouwt. Als je weer naar huis gaat, is er ruimte in je hoofd gekomen en heb je jezelf op een nieuwe manier leren kennen.

Inspiratie dag Winter

Ontmoetingsveld organiseert elk seizoen een dag in een inspirerende omgeving waarin je met gelijkgestemde je laat inspireren en je weer laat leiden door je nieuwsgierigheid. Je leert door het krijgen van inzicht, ervaringen en het doen. Door het maken van verbinding, het creëren van bewustwording en door kennis over te dragen gaan we verder werken met wat we daar tegenkomen. Dat is interessant, leerzaam, maar kan ook spannend of uit je comfortzone zijn. Dat is oké. Als je echt verandering wilt realiseren, is dit de plek waar je wilt zijn. Zodat je je zelfkennis vergroot, waardoor je meer rust ervaart. Na deze dag heb je weer ruimte in je hoofd en je hebt jezelf op een nieuwe manier leren kennen. Je neemt hoe dan ook iets waardevols mee naar huis dat in de hectiek van de dag moeilijk te vinden is.

Wil je meer weten of je aanmelden voor één van de inspiratie dagen? Bel of mail via mandy@ontmoetingsveld.nl of bel 06-20574910

Facebook
LinkedIn
WhatsApp